לידן גמאני מאפיית לחם שעורה
לידן גמאני מאפיית לחם שעורה

עוד חוזר הטיגון: הסודות שמאחורי הבהלה לסופגנייה

כמה סופגניות נמכרות במהלך החג, איך קובעים את המחיר, איך בוחרים את הטעמים, ומה הקהל הרענני אוהב יותר. כל הסודות שמאחורי טירוף הסופגניות במאפיות הרענניות

פורסם בתאריך: 8.12.17 12:47

"הסופגנייה עם הריבה היא ללא ספק הסופגנייה הכי אהובה"

במאפיית "לחם שעורה" התחילו למכור סופגניות כשבוע אחרי סיום חג הסוכות אבל הלחץ הגדול עוד לפניהם

סופגניות של מאפיית לחם שעורה

במאפיית “לחם שעורה” שנמצאת ברחוב גאולה 18 ברעננה מתכוננים לטירוף הסופגניות של חנוכה. למרות שהם התחילו למכור סופגניות כשבוע אחרי חג הסוכות במאפייה מתכוננים לעבודה קשה בחג וזאת כי הם גם מספקים סופגניות לרוב גני הילדים ובתי הספר בעיר. לידן גמאני, הבעלים של המאפייה מספר על ההכנות ועל התנהלות המאפייה לקראת החג. “אנחנו מספקים סופגניות בהזמנה לרוב הגנים ובתי הספר בעיר”, הוא אומר, “השבוע הזה ממש התחלנו כבר לקבל את כל ההזמנות. יש לנו פה ארבעה עובדים ועוד מספר שליחים ככה שאנחנו בכוח מתוגבר. זה החג שלנו המאפיות, אין מה לעשות, כשאין עבודה בוכים אז שיש עבודה גם נבכה? לא ממש לא, אנחנו שמחים ועובדים”.
מלבד הסופגניות הרגילות עם הריבה מוכרים במאפייה גם סופגניות מיוחדות. “יש לנו שישה סוגים של סופגניות מיוחדת”, אומר גמאני, “יש שוקולדים, לוטוס, מרשמלו, חלבה, מקופלת, סוכריות, ריבת חלב וריבת תות. בכל שנה אנחנו משתדרגים ועושים סופגניות אחרות. בשנה שעברה לא היה לוטוס והשנה יש”.
לפי מה אתם מחליטים אילו סופגניות למכור?
“אנחנו בודקים מה הולך בשוק. אנחנו אוהבים בכל שנה דברים חדשים ולגוון קצת. אם לא נגוון יהיה משעמם”.
איזה סופגניות אנשים קונים יותר?
“רוב האנשים קונים יותר את הסופגניות הרגילות. את המיוחדות קונים לרוב אם יש אורחים או מתארחים, אבל הרגילות הכי טעימות בתכלס. הסופגנייה עם הריבה היא ללא ספק עדין הסופגנייה הכי אהובה”.
כמה סופגניות מוכרים ביום?
“אלפים. בנוסף, השנה אנחנו מתכננים לעשות לביבות מיוחדות ונתחיל את זה בהדלקת הנר הראשון”.
ומה עם מחירים?
“סופגנייה רגילה עם ריבה עולה במאפייה ארבע שקלים וסופגנייה עם שוקולדים וכל הציפויים למעלה בשמונה שקלים. לגנים ולבתי הספר אנחנו מספקים את הסופגניות הרגילות ב- 2.30 שקלים כולל משלוח”.

סופגניות של מאפיית לחם שעורה

"השבוע של החג הוא מטורף"

מאפיית "שיבולת השרון" מוכרת סופגניות כבר למעלה מחודש ובעלי המקום מספר שהטירוף האמיתי הוא ביום של הנר הראשון

מאפיית שיבולת השרון

מאפיית שיבולת השרון

מאפיית “שיבולת השרון” שנמצאת ברחוב אחוזה 105 ברעננה, מתמחה באפיה כשרה של עוגות ועוגיות. המאפייה הוותיקה מתכוננת גם היא לקראת החג עם מבחר גדול של סופגניות ייחודיות לצד הסופגניות הקלאסיות. ב”שיבולת השרון” התחילו למכור סופגניות לפני יותר מחודש ובעל המקום, אילן ספיר, מספר כי הסופגניות הנמכרות ביותר הן הרגילות הקלאסיות. “מה שהכי נמכר זה בסוף מה שאנחנו מכירים שנים, הסופגניות עם הריבה”, אומר ספיר, “יש לנו סופגניות מהודרות חלביות עם שוקולד סוכריות וטופי. יש לנו שישה סוגים של סופגניות שוקולד מקושטות בכל מיני סוגים. ויש כמובן את הסופגניות הרגילות, שזה ריבת תות, ריבת חלב, וניל, בלי ריבה ועם אבקת סוכר”
מה מחירי הסופגניות?
“הסופגניות הרגילות עולות ארבעה שקלים והמהודרות עולות שמונה. כמו כן במידה ויש הזמנה גדולה אנחנו גם עושים משלוחים”.
באיזה ימים במהלך החג נמכרות הכי הרבה סופגניות?
“השבוע של החג הוא מטורף אבל כמובן שנר ראשון ושני זה ימים מטורפים, גם הנר האחרון”.

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר