גם מבלי לשים לב, סביר להניח שנתקלתם באחד מארונות החשמל המאוירים ברחבי רעננה. היוזמה, שהחלה לפני כשנה על ידי ראש העירייה לשעבר זאב בילסקי והממונה על תרבות, נוער ופנאי רונית וינטראוב, הביאה מאז לאיורם של כמעט 200 ארונות חשמל בעיר על ידי 50 אמנים שונים.
רפי בלר, מנהל מרכז האמנויות וצייר ארונות בעצמו שמוביל את היוזמה, מספר: "מי שראה את ההזנחה ואת המפגע האסתטי היה בילסקי בזמנו, ואז נהגה הרעיון. זה לא משהו שנעשה לראשונה בעיר. לפני כעשור עשו משהו דומה, אך על מספר מאוד מצומצם של ארונות והצבע כבר דהה. כעת הפרויקט בקנה מידה גדול הרבה יותר, ומאוד מבורך. הוא נותן במה לעשרות אמנים וצובע את העיר שלנו מחדש".
האמנים בפרויקט מקבלים תשלום?
"האמנים היותר מוכרים כן מקבלים תשלום, ומציירים על מספר ארונות לפי התקציב. יש גם כאלה שמגיעים בהתנדבות שזה מבחינתם מצב מנצח לשני הצדדים, אנחנו זוכים ליצירות מרהיבות והם זוכים להכרה ופרסום".
עוז מדר, שצייר על ארונות רבים ברחבי הארץ, מספר על חשיבותו הרבה של הפרויקט: "הגעתי לצייר בעיר מהיכרות עם רפי, שזימן אותי בהתחלה לפרויקט אחר באמנות ואז כשהחל פרויקט הארונות הוא הזמין אותי בשנית. אני חושב שהפרויקט תורם מאוד לאסתטיקה של העיר. זה נהדר ורצוי להכניס קצת צבע לשעמום האפור הזה, לאלמנטים של העיר שעומדים במין מונוטוניות בנאלית שכזו. במיוחד לצבוע בצורה כזאת מגוונת, לתת להמון אמנים מרחב ביטוי על אותו הפורמט, זה מראה רבגוניות ומבליט את הייחוד של כל אמן. אני חושב שרפי עושה עבודה מדהימה, וכל הכבוד על היוזמה הזו. אני מקווה שבערים נוספות ירימו את הכפפה ויעשו דברים דומים".
דימה קורמה, אמן מרמת גן שצייר על מספר ארונות בפרויקט, מספר שהגיע לצייר ברעננה כי בעירו אין פרויקט זהה: "אני בוגר שנקר, מעצב גרפי ואמן רחוב. הגעתי לפרויקט ממש במקרה, פגשתי את רפי והוא הזמין אותי לקחת חלק. לדעתי זה פרויקט מדהים, אני מתבאס שרשויות נוספות כמו העיר שלי, רמת גן, לא מקדמות את הדבר הזה, הם בעיקר עושים דברים פחות עדכניים בתחום האומנות. צריך עוד אנשים עם ידע אומנותי כמו רפי, שינהיגו דברים כאלה בערים נוספות".
תגובות