ביום שני השבוע (08/04), פתחה חטיבת אלון את "טעמי אלון", מטבח לימודי ייחודי, ראשון מסוגו בשרון, בו תלמידי כיתות ז'-ט' ילמדו חומר עיוני דרך בישול ואפייה.
"המטבח הוא בעצם אמצעי", מספרת מנהלת חטיבת אלון, מתי בורושק, "המטבח מאובזר לחלוטין במוצרי מזון וחשמל שנדרשים לאפייה ולבישול. התלמידים ממש לומדים דרך הכנת האוכל. לדוגמא, המורה למתמטיקה תלמד אותם על נפח באמצעות אפייה. המורה למורשת תלמד אותם מורשת עממית באמצעות מאכלי עדות. המורה לאנגלית, תלמד אותם את השפה ואת שמות המרכיבים. זה מעשיר את התלמידים, ונותן להם דרך מיוחדת ולא רגילה ללמוד חומר ולעשות זאת בהנאה".
לצורך בניית המטבח, נתרמו כ-190 אלף שקלים לבית הספר, תורמים נוספים תרמו כלי מטבח ואביזרים, וחברת אבן קיסר תרמה את השיש במטבח עצמו. לקראת קיום השיעורים, המורות עברו הכשרה בסדנאות של תרפיה בבישול ואפייה. את המרחב עיצבה שולמית קדם, ממשרד "קדם אדריכלים ומעצבים", שעוסקת בעיצוב ואדריכלות פנים של מרחבי למידה.
בנוסף לחומר העיוני הנלמד במטבח, החטיבה מעבירה סדנאות בישול שבועיות לתלמידים, ביניהן סדרת "אורח חיים בריא", סדנא שמאפשרת להכיר מזונות חדשים וטבעיים ולחנך לתזונה בריאה ומיטיבה. הסדנאות מועברות על ידי מומחים בתחומי התזונה ומטפלים בבישול.
"אני יכולה להגיד בביטחון שזה מלמד הרבה יותר מחומר עיוני", מוסיפה בורושק, "זה מספק לתלמידים קרבה ואכפתיות. בעידן של המחשב, הילד רגיל בדרך כלל לעבוד רק עם עצמו. הנה כאן, הם עובדים במשותף, הם לומדים עבודת צוות מהי, יצירתיות. זו שיטה נהדרת להקנות להם כלים חברתיים ולימודיים כאחד".
הצטרפו לערוץ הטלגרם של צומת השרון רעננה
תגובות