מי אני: "קוראים לי מירי נחום, בת 49, נשואה, אמא לארבעה ילדים מקסימים ונכד מושלם שאני מטורפת עליו. אוכל מאז ומתמיד היה בשבילי תרפיה ותחביב, מאז שאני זוכרת את עצמי עזרתי לאמא שלי בהכנות ובישולים לקראת שבת ובישלתי אוכל מרוקאי עממי. עם הזמן התאהבתי באפייה, בעיקר בעוגות, אני ממש אוהבת את הריח שזה מפיץ בבית. אוכל זה מבחינתי הכי מסמל את המשפחה, זה מלכד ומחבר ומבחינתי משפחה תמיד הייתה ערך עליון. כל החברות שלי מזמן הפכו אצלי למשפחה אחת גדולה ותמיד כשאני מארחת או מתארחת מבקשים ממני להביא איתי את העוגה המנצחת שלי. אז זה גם מה שאני בוחרת לשתף, את המתכון של עוגת התפוז שלי".
מתכון לסופ"ש: עוגת תפוז של מירי נחום
המצרכים:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה, בקערה נוספת להקציף את החלבונים יחד עם השמן ומיץ התפוזים. לערבב הכל יחד בתנועות של קיפול ובסוף להוסיף את הקמח. לאפות על חום 170 למשך 50 דקות, ובתאבון !!
טיפים: ביצים בטמפרטורת החדר ומיץ תפוזים קנוי.
שבת שלום!
לקבוצת הפייסבוק 'מה אוכלים היום?' ולמתכונים נוספים היכנסו כאן
הצטרפו לערוץ הטלגרם של צומת השרון רעננה
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
לדעתי יש טעות- הוראות ההכנה של עוגת התפוזים-
מדובר רק על חלבונים.. 2 קערות עם חלבונים.
ומה עם החלמונים?
יש להיות מדויקים לחלוטין בנתינת הוראות בכמה.
לתשומת לב מירי והעורכים של העתון.
ממש לא מקצועי
חבל