1,241 דירות ברעננה שבנויות על שטח השייך לקרן קיימת ישראל יוכלו להתנתק מהבירוקרטיה המייגעת ולרשום את שמם בטאבו ביתר קלות. זאת בעקבות צעד שעשו שר האוצר משה כחלון, יו"ר מועצת מקרקעי ישראל, הקרן הקיימת ומחלקת הטאבו במשרד המשפטים שגרם לכך שקק"ל העבירה למועצת מקרקעי ישראל 32 אלף דונם שעליהם בנויות כ- 140 אלף דירות.
ביתם של רוב תושבי המדינה נבנה על אדמות בבעלות המדינה, במסגרת הסכם חכירה שנמשך לרוב 99 שנה. את קרקעות המדינה מנהל רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) ולכן כל פעולה שמתבצעת על הקרקע דורשת את אישורה, ולעתים קרובות כרוכה בתשלום כמו למשל, למשל בהעברת בעלות, בקבלת משכנתא, ברישום הערת אזהרה בטאבו ובבקשה להיתר בנייה.
בעבר הקרקעות המדוברות היו רשומות על שם קק"ל בחכירה (שכירות לתקופה ארוכה) ולא היה ניתן להעביר את הבעלות לחוכרים. לכן, היה קושי רב בביצוע הליכים ביורוקרטיים וקבלת אישורים מרמ"י במקרים של פינוי-בינוי והתחדשות עירונית. המצב הזה הקשה על החוכרים ועל הוועדות והקשה על מימוש פרויקטים שונים.
רמ"י מנהל קרקעות גם בבעלות המדינה וגם כאלה השייכות לקק"ל. את הקרקעות של קק"ל, רמ"י מנהלת בהתאם להסכם של קק"ל עם המדינה. מי שביתו בנוי על קרקע כזו לא היה יכול עד עתה ליהנות מהרפורמה, בעקבות החלפת הקרקעות גם הבעלות על אותם כ- 140 אלף נכסים תעבור לדיירים.
תגובות