קצת על עצמך: “קוראים לי נרקיס מטיאס, בן 37, נשוי פלוס שני ילדים בני 3 ו-5 וכלב. אני הבעלים של הבר BFF, Beer Food Friends, ברחוב אחוזה 130, הבר הראשון ברחוב. אני מסעדן בעשרים שנה האחרונות, בעברי למדתי צילום ואני הבעלים של הפנקו בר שזה סושי בר, שנמצא ממש מול הבר החדש. פתחתי את הסושי בר ואת הבר החדש דווקא ברעננה כי זה הבית שלי ופה גדלתי כל חיי, ותמיד חלמתי לפתוח מקום בו אוכל לשבת עם חברים לשתות בירה. האמת שלא ציפיתי שזה יתפוס כל כך חזק. המקום עונה על הצורך של הצעירים של האזור שיכולים להגיע אלי באופניים או ברגל ולשבת על דרינק, בלי נהג תורן. אגב, גם לי אין רישיון ואני מסתדר עם זה נהדר”.
איך החיים כשעובדים בלילה: “מאתגרים, כי אני עובד עד השעות הקטנות של הלילה ומשלב את זה עם חיי משפחה ועסק נוסף”.
קצת על הבר: “ה-BFF נולד מתוך צורך אמיתי של וכמענה לבליינים הצעירים בעיר שמחפשים מקום בילוי זמין, מגניב ושאפשר להכיר בו אנשים. זה בר שכונתי בעיצוב עכשווי, צעיר ומגניב. טווח הגילאים נע בין 21 ל-40 פלוס. יש כאן אווירה טובה, מוזיקה שהיא שילוב של אינדי, מוזיקה שחורה ורוק עכשווי. יש חמישה ברזי בירה ועוד מבחר בקבוקים לצד תפריט של המבורגרים, כולל המבורגר טבעוני וסלטים ומנות שמתאימות ליד הדרינק. הבר כשר ופתוח בימי שישי עד הצהריים. אנחנו בדילמה לגבי הקרנת משחקים בעתיד”.
רקע בתחום: “עבדתי בהרבה מסעדות מגיל מאוד צעיר, ממש מגיל 14. התחלתי בפיצריות, דרך מסעדות ובתי קפה בארץ בעיקר, כמו עד העצם בהרצליה, ניהלתי את לבן ברעננה ועוד כמה מקומות מוכרים. ההחלטה לפתוח בר משל עצמי התחילה להבשיל אצלי כבר לפני עשר שנים כשפתחתי את הפנקו סושי בר”.
המשקה שלך: “אני שותה גולדסטאר ברור. זה המשקה שלי”.
מה שותים הכי הרבה: “שותים אצלנו הרבה בירות וקוקטיילים, גולדסטאר ברור וגם פאולנר שהן הבירות המובילות, לצד הייניקן ועוד”.
הכי מיוחד: “הכל. אבל בעיקר הצוות של המקום שהוא מגובש חייכן, שירותי ומגניב”.
הכי קשה: “ממשלת ישראל. המיסים. הרגולציה. אני שולמן כמו כולם! אפילו שמתי סטיקר שנחת אצלי בעסק – אני שולמן ואני לא לבד!”.
הכי כיף: “האנשים. אני נהנה מהביקורות של הלקוחות ושהם שמחים שיש להם בר ליד הבית בו הם יכולים לאכול ולשתות בכיף. אני נהנה להכיר אנשים חדשים שבאים למקום”.
הליין הכי חזק: “אין לנו ליין. אנחנו בר שכונתי אליו באים בכיף בלי מחויבות ובלי מינימום. זה מקום מושלם לסיים בו את היום אחרי העבודה או הלימודים”.
אם לא חיי לילה: “בטח הייתי עוסק בתחום הצילום”.
טיפ לצעירים ששותים: “אם שותים, שותים עוד, והרבה. אבל דואגים לנהג תורן”.
טיפ לבעל בר מתחיל: “אל תיכנס לתחום הזה, ואם כבר נכנסת אז תהנה כי כסף לא תראה”.
משקה השבוע: מוחיטו תפוז
המרכיבים:
קוביות של תפוז
עלים של נענע
40 מ”ל רום
דש ביטר תפוז
סודה
אופן ההכנה:
מערבבים בשייקר ומוזגים להיי בול עם קרח גרוס ומגישים.
תגובות