גלישת גלים נחשבה בעבר כספורט גברי, ובתמונות של גלישה נראו רק גברים עומדים על הגלשנים, תופסים את הגלים או מחכים לגל הגדול הבא. אבל כאמור, בעבר. כי כמו בתחומים רבים אחרים, נשים השתלבו להפליא בספורט הימי, ולאורך חופי הארץ, כולל אלו של הרצליה והשרון, ניתן לראות נשים רבות על גלשנים וסאפים.
"במועדון שלנו יש רוב נשי מוחץ של קרוב לתשעים אחוז", מספרת כרמית ויינשטיין, תושבת בית ינאי ובעלת מועדון הגלישה Sup sisters לגלישה בסאפ הפועל בחוף הדרומי בהרצליה. "הים נותן כוח. מגיעות אלינו נשים אחרי כל מני משברים או מחלות, והים מעניק להם המון כלים להתגבר על דברים מחוצה לו. מדהים לראות את התהליך שנשים עוברות דרך הים. השילוב של הים והגלשן הוא כלי תראפי לכל דבר. וכמובן שלא צריך לחכות למשבר או צרה, וכל דרך ליהנות מהים היא חוויה. מגיעות אלינו מתל אביב, נתניה, הרצליה, כפר סבא, הוד השרון, וגם מירושלים ויבנה".
למה דווקא סאפ?
"כי סאפ זה כלי שקל לתפעל אותו ולשלוט בו. הכל קורה נורא מהר, נשים אחרי שלושה שיעורים כבר מצטרפות לקבוצות חתירה".
לאן אתן חותרות?
"תלוי בכיוון הרוח. אנחנו מתחילות לחתור נגד הרוח כדי שבחזור יהיה לנו קל יותר. אנחנו חותרות גם בחו"ל, עכשיו חזרתי עם קבוצה מזנזיבר. עשינו גם טיולי גלישה בקוסטה ריקה, בסרי לנקה ובכל מני מקומות מלהיבים.
"מעבר לגלישה, זו גם מסגרת חברתית ודרך נהדרת להכיר חברים בגילאים מבוגרים יחסית. נוצרו מעגלים מאד יפים בין חברות הקבוצה. הגלישה בסאפ היא אינדיבידואלית, אבל החיבור של הנשים לים יוצר חיבור אינטימי ביניהן, וככה נוצרות חברויות. בין היתר הקמנו מועדון סגור של נשים בעלות עסקים שפועל כפלטפורמה לקידום ועזרה הדדית בינינו".
אמרת שהנשים הם תשעים אחוז במועדון. מה לגבי גברים?
"הגברים שמגיעים אלינו הם קודם כל כאמור מיעוט והם כאלה שאין להם בעיה עם הדרכה נשית. אלה גברים שמשהו מהאגו שלהם נשאר על החוף והם יותר מחוברים לצד הנשי שלהם. כאלה שכיף לעבוד איתם".
תגובות