מתוך ההצגה בכל בסדר, צילום טומי אורן
מתוך ההצגה בכל בסדר, צילום טומי אורן

הבמה כולה שלהם: קבלו את ההצגה הכי מרגשת בשרון

"נקודת ציון משמעותית": השבוע הגיעה לסיומה שנת פעילות של תיאטרון ייחודי לבעלי מוגבלויות בהצגה ששמה הכל בסדר. ההצגה נכתבה בהשראת סיפורים אישיים של המשתתפים

פורסם בתאריך: 8.11.24 08:30

ההצגה המרגשת של בעלי המוגבלויות: השבוע הגיעה לסיומה שנת הפעילות של חוג תיאטרון ייחודי שהקימה עיריית כפר סבא עבור צעירות וצעירים עם מוגבלויות, בהצגה מרגשת שהעלו משתתפיו ושמה "הכל בסדר".

מדובר בקבוצת חוג ייחודית הפועלת במסגרת מועדון שהוקם לפני שנה וחצי על ידי עיריית כפר סבא, כחלק ממדיניות אותה מוביל ראש העירייה, רפי סער, לשילוב תושבים עם מוגבלויות בקהילה ומתוך ראייה של שוויון בין כל חלקי האוכלוסייה והטמעת ערכי השוויון וקבלת כל אדם באשר הוא, החל מהגיל הרך. ביום שלישי השבוע העלו תשעה משתתפי החוג הצגה מרגשת בה חשפו את סיפוריהם האישיים, וזכו לתשואות רמות מהקהל.

המועדון מופעל על ידי מחלקת קהילות מגוונות ומתקיים במרכז הצעירים העירוני. חברים בו 20 צעירים וצעירות עם מגבלה קוגניטיבית, אשר נהנים מפעילות חברתית כגון ערבי קריוקי, משחקי קופסה, ציון חגים ומועדים וסדנאות שונות בתחומי האומנות, מוזיקה ועוד. הפעילויות מתקיימות בעלות סמלית של המשתתפים ומסובסדת על ידי עיריית כפר סבא.

משתתפי חוג התיאטרון המיוחד עם רפי סער, צילום טומי אורן

משתתפי חוג התיאטרון המיוחד עם רפי סער, צילום טומי אורן

שירה חכמון, מנהלת מחלקת קהילות מגוונות בעיריית כפר סבא, מספרת כיצד החל הרעיון: "המחלקה שלנו היא יחסית חדשה והוקמה לפני שלוש שנים למען אנשים עם מוגבלויות. עשינו מפגש תושבים לשמוע צרכים ולראות מה הדברים דחופים. עלה הנושא של הצורך בפנאי וחברה לצעירים עם מוגבלויות. קיימנו ועדת היגוי והחלטנו להתמקד בנושא הצעירים. קצת לפני המלחמה היינו צריכים להתחיל את פעילות המועדון במרכז הצעירים שלנו, ואז התחילה המלחמה הדברים נתקעו. בהמשך עלה הרעיון, ביחד עם יפתח מיסק הבימאי, שלו יש חוג שנקרא אתגרטרון, שדרך התיאטרון נוכל לחבר בין אנשים וזה ייתן להם ערך מוסף. בהתחלה היו מעט משתתפים אבל עם הזמן הבנו שיש ביקוש והפכנו לחוג שבועי עד להצגה שהתקיימה השבוע. ממוצע הגילאים בחוג התיאטרון עומד על בערך 40, כאשר הצעירה ביותר היא בת 21 והבוגרים בני 50, כולם כמובן תושבי כפר סבא".

שירה, ספרי לנו מה המועדון מעניק להם.

"במועדון יש 20 אנשים בעלי מוגבלויות שנהנים מפעילויות רבות ומגוונות. המועדון נותן להם מקום של השתייכות וחברה, אפשרות לפגוש חברים שלא מכירים. עצם העובדה שזה מתקיים בתוך מרכז צעירים עירוני זה גורם להם להבין שחושבים עליהם ורואים אותם. ראש העירייה פגש אותם, היכל התרבות הזמין אותם להופעה, הם מרגישים שהם חלק ולא בצד. בשנה האחרונה, שהייתה קשה לכולם, המועדון היה ממש עוגן עבורם. המפגשים במועדון מתקיימים אחת לשבוע והם ממש מצפים להם כל שבוע מחדש".

אלו תגובות קיבלתם על ההצגה?

"אנשים התרגשו ואמרו שעברו מנעד של רגשות והתרגשות. ההורים של המשתתפים מאוד התגאו לראות אותם על הבמה ולמשתתפים זאת הייתה תחושת הצלחה והם היו מאוד גאים בעצמם".

 

 

 

נוי ניסני מדמון, רכזת מדור פנאי וחברה לאנשים עם מוגבלויות במינהל קהילה ורכזת הפעילות במועדון, מוסיפה: "בשנה האחרונה הצלחנו להפוך את המועדון במרכז הצעירים למקום מפגש והיכרות אחד עם השני ועם צעירים וצעירות נוספים בעיר. מרגש לראות את ההתפתחות של כל אחת ואחד מהמשתתפים ואת השמחה שלהם בהגעה לפעילויות".

על חוג התיאטרון המצליח וההצגה סיפרה נוי: "במסגרת המועדון קיימנו השנה חוג בשם אתגרטרון, מיסודו של יפתח מיסק, כאשר השבוע העלינו את הצגת הסיום שלנו 'הכל בסדר'. זו הצגה שנכתבה בהשראת סיפורים אישיים של המשתתפים והמשתתפות. תשעה חברים וחברות הגיעו לקו הסיום והעלו את ההצגה, וזו עבורם נקודת ציון משמעותית, בה מאמץ גדול ותהליך שלם מגיעים לסיום מרגש, כאשר הם הופיעו בפני קהל גדול".

ההתרגשות אחזה כמובן גם בקרב משתתפי ההצגה. "אני מחכה כל שבוע למפגש עם הקבוצה וכל שבוע חיכיתי למפגש אתגרטרון", מספרת אחת מחברות הקבוצה, אורה עציון, שהוסיפה: "האווירה תמיד הייתה נעימה וכייפית וצחקנו המון. ההשתתפות בחוג תרמה לי מאוד לביטחון העצמי, עזרה לי לבטא את מה שאני מרגישה ולהביע את עצמי".

ליחי שאול, חבר בקבוצת התיאטרון, החולם להיות שחקן וזמר, אמר: "ההשתתפות בחוג הייתה חוויה נפלאה, אני מאוד מתרגש על ההזדמנות להופיע בפעם הראשונה בתור שחקן. החוג עזר לי בכל המובנים וחיזק לי את הביטחון".

רפי סער, ראש עיריית כפר סבא, אמר: "כולנו שונים, כולנו שווים – זו דרך החיים על פיה אנו מתנהלים בעירנו ומחנכים את ילדינו. עיריית כפר סבא מציבה את נושא שילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה כיעד מרכזי מוביל בכל הפעילות העירונית, ומטמיעים את ערכי קבלת האחר כבר בגני הילדים, תוך שילוב מוסדות החינוך המיוחד עם מוסדות החינוך הממלכתי. מרגש לראות את הצעירות והצעירים מציגים את סיפור חייהם, רוכשים כלים ומיומנויות ומהווים חלק בלתי נפרד וחשוב מהקהילה הכפר סבאית".

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. רבקה דמאיו

    כל הכבוד להיפתח מיסק התותח על העבודה הנהדרת שהוא עושה כל השנה.

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר