היום, ה-1 בספטמבר, פותחים 16,583 תלמידים את שנת הלימודים תשע"ח, מתוכם 3,126 ילדים בגני הילדים. בעיר נפתחים היום 101 גני ילדים עירוניים, מתוכם 68 גני יול"א (יום לימודים ארוך) ו -14 גני חינוך מיוחד. בבתי הספר ילמדו 13,457 תלמידים, מתוכם 1,020 ילדים שמצטרפים השנה לבתי הספר ועולים לכיתה א'. כ- 180תלמידים עולים חדשים, שזו שנתם הראשונה בארץ ילמדו בבתי הספר ברעננה ו-11 כיתות חדשות לחינוך מיוחד יפתחו השנה.
התלמידים יגיעו לבתי הספר לאחר שבמהלך חופשת הקיץ חלקם עברו עבודות שיפוץ ושדרוג. בין יתר המבנים ששופצו, שני מבנים חדשים שיחנכו בפתיחת השנה החדשה. בתיכון אביב נבנה אגף חדש ובו מתחם חדשני ללימודי רובוטיקה, קולנוע, תיאטרון וכיתות לימוד. בשכונת נווה זמר נבנה מתחם חדש ובו שלושה גני ילדים.
מספר בתי ספר בעיר יחליפו השנה מנהלים, חלקם באופן זמני עקב יציאה לשנת שבתון של המנהלים המכהנים. בבית ספר תל”י תמלא אפרת רונן ליפניק, את מקומו של יגאל אריכא שיצא לשנת שבתון. בבית הספר זיו, תמלא כוכבה כהן את מקומה של המנהלת זיוית רוזנברג שיצאה לשנת שבתון. בבית הספר יבנה ימלא הרב רוני נחשון, את מקומה של המנהלת ריבי זבולוני שפרשה לגמלאות. בבית הספר הדר תמלא סיגל יהודאי את מקומה של המנהלת יונה רוזנברג שפרשה לגמלאות ובבית הספר חינוך עצמאי ימלא הרב ישראל וסרמן את מקומו של המנהל הרב סימון.
שתי עמותות יפעלו השנה ברעננה ויסייעו לתלמידים ממשפחות נזקקות. עמותת "קרן רועי לא אחסר" הוקמה בשנת 1999 על שמו של רועי חסן שנהרג בתאונת דרכים כשהיה חייל בהנסה קרבית. היום הקרן עוזרת לתלמידים בסכום של 1,200,000 שקלים בשנה. "הסיוע שלנו הוא בילקוטים, עטים, ספרים, מחברות ומחשבים", אומר רן סגל, מנכ"ל העמותה, "בנוסף סיוע בשכר לימוד ל-500 תלמידים בעיר בעלות של קרוב לכ־200 אלף שקל. לאורך כל השנה אנחנו עוזרים באבחונים פסיכולוגים, ויש לנו תוכנית שקל מול שקל עם העירייה, על כל שקל שאנחנו שמים העירייה שמה שקל וככה אנחנו עוזרים למאות תלמידים בשנה באבחונים ובטיפולים רפואיים, טיפולי שיניים וטיפולים מורכבים יותר לילדים עם נכויות. כמו כן בנינו כיתות מחשבים בבתי הספר בעיר, לדוגמא בבית הספר רימון יש כיתת מחשבים שאנחנו בנינו ותרמנו. לאורך כל השנה אנחנו מסייעים בלבוש. במסע לפולין אנחנו מסייעים במימון לילדים שלא יכולים לצאת. זו קרן שכל כולה עזרה לילדי רעננה שנזקקים, יש ברעננה 82 אלף תושבים מתוכם קרוב לכ־800 משפחות נזקקות".
עמותה נוספת העוזרת לתלמידים היא עמותת "כולו חסד" שעוסקת בחלוקת כ־180 חבילות מזון למשפחות נזקקות בעיר בכל יום רביעי. "אנחנו מקבלים בכל סוף יום תרומות ממאפיית "שיבולת השרון" שמביאים לנו את כל מה שנשאר להם" , מספר ניר נאמן מנהל העמותה, "מהלחמניות שלהם אנחנו מכינים כ־150 כריכים לתלמידים בבתי הספר בעיר. אנחנו עובדים בשיתוף עם אגף הרווחה ואני אישית מכיר את הילדים. אנחנו שמים את כל הכריכים במזכירות בית הספר והילדים יודעים לבוא בהפסקה ולקחת. בנוסף לקראת ראש השנה אנחנו עושים חלוקת חג של מזון למשפחות נזקקות בעיר".
תגובות