הורים לילדים הלומדים בגני הילדים בעיר טוענים כי ברעננה ישנם רק שני גני ילדים במתכונת של יום לימודים קצר לגילאי טרום-טרום חובה. עוד הם אומרים כי הדבר פוגע בעיקר בילדים שנאלצים להתחנך בגן רחוק ממקום מגוריהם, גבר המקשה עליהם ליצור חברויות ולבסוף לעלות לכיתה א' בנפרד מבני גילם. וגם, כמובן המחיר הכלכלי, גן שבו לומדים במתכונת יום קצר עולה פחות מגן יול"א.
א', תושבת העיר ואם לבת שלוש מספרת כי היא נאלצה לרשום את בתה לגן יול"א, בניגוד לצרכיה או רצונותיה. "השנה רשמתי אותה לגן יול"א, ועבדתי קשה כדי להשיג אישור להוציא אותה בשתיים בצהריים, מה שאומר שאני מוציאה אותה מוקדם מהגן אבל עדיין משלמת על יום לימודים ארוך", אומרת א', "את בתי הגדולה רשמתי לגן במתכונת של יום לימודים קצר, שהיה במרחק של כחצי שעה הליכה מהבית, דבר שהקשה עליה מאוד ליצור או לשמר חברויות וזה גם מרחק הליכה לא סביר לילדה בת שלוש".
ד', אם נוספת שנתקלה בבעיה דומה, מספרת כי זהו הילד הרביעי שלה במערכת החינוך, וכי מגוון הגנים שמאפשרים יום לימודים קצר פוחת משנה לשנה. "לעירייה יש רק שני גנים שמאפשרים יום קצר בגילאי הטרום טרום חובה. אני קיבלתי אפשרות לגן אחד בלבד וגם הוא בצד השני של העיר. בשנה שעברה בגן מסויים היו רק חמישה ילדי גן טרום וכל היתר חובה, ואז נוצר מצב שבגן אחד היו פחות מעשרים ילדים ובגן אחר 35. זה אמנםם נשמע הגיוני שהמערכת עובדת ככה, כי יש מעט הורים שלא צריכים צהרון, אבל כל ההורים שלא צריכים צהרון נפגעים מזה והילדים נפגעים מזה. השיטה הזאת פוגעת בהיצע שלהם לגנים. זה מעצבן שיש אנשים שרוצים לגדל את הילד בבית ולא נותנים להם מענה".
מעיריית רעננה נמסר: "מנהל החינוך בעיריית רעננה נערך חודשים רבים לפני תחילת שנת הלימודים במיפוי הצרכים של כלל תלמידי העיר ובכלל זה של בקשות ההורים לגבי גני הילדים. ברעננה פועלים 101 גני ילדים. רובם ככולם הינם גני יול"א (יום לימודים ארוך), הנותנים מענה לצרכיהם של הורים עובדים. לאור הביקוש הקטן לגני ילדים במתכונת יום מקוצר, הופעלו השנה רק 18 גני ילדים כאלה והם ממוקמים בחלקים שונים של העיר, כדי שיתנו מענה גיאוגרפי מיטבי ככל שניתן לכל משפחה".
עמרי
המסקנה – להוציא מהידיים של המדינה והעיריות את השליטה הטוטלית שלהן בחינוך של הילדים שלנו ולאפשר ליזמים לפתוח גנים על פי הביקוש.