טילים בלבנון, צילום Emcamposphoto-depsitphotos.com
טילים בלבנון, צילום Emcamposphoto-depsitphotos.com

מצוקת המיגון בחטיבת רימון: "יש תלמידים שנשכבים מתחת לשולחנות ליד החלונות בכיתות"

בית הספר הוותיק מעניק אפשרות מיגון רק לחלק מהתלמידים. אלו דרישות ההורים וזו תכנית העירייה. כל הפרטים

פורסם בתאריך: 28.10.24 09:12

לחץ וחששות גדולים אצל הורי ותלמידי חטיבת רימון בעקבות ההסלמה בצפון ובירי לעבר השרון ומרכז הארץ. זאת בשל העובדה שלכמחצית מתלמידי החטיבה אין מיגון ראוי, וחלק גדול מהתלמידים אף נאלצים להישאר בכיתה מתחת לשולחנות במהלך אזעקות. ההורים דורשים להקדים את הביצוע של הפתרונות עליהם סוכם לדבריהם בקיץ, אשר אמורים להסתיים עד מאי 2025. הפתרונות הם פתיחת דלתות נוספות בשני המקלטים בבית הספר באופן מיידי ובינוי של מרחב מוגן נוסף בזמן הקצר ביותר שאפשרי. ההורים מבקשים לשקול גם הכנסת מיגוניות באופן מיידי. לצד הפעילות של הנהגת ההורים, החליטה אתמול קבוצת הורים לקחת את המחאה צעד אחד קדימה ולא שלחו את ילדיהם ללימודים בשעתיים הראשונות.

750 תלמידים יש בחטיבת רימון, ב-כ-20 כיתות. אמצעי המיגון בבית הספר כוללים שני מקלטים עם דלת כניסה אחת לכל אחד. שטח שני המקלטים 182 מ"ר. לפי תקן משרד החינוך הם יכולים להכיל 12 כיתות. בבית ספר יש 20 כיתות. תקן פיקוד הערוף מדבר גם על מרחק של מקסימום 60 מטר מהכיתה למקלט.

המצב בחטיבת רימון בעייתי. המקלטים צרים מלהכיל את כל התלמידים. בנוסף לכך, חשוב לדעת שבגלל שיש רק שתי דלתות, מספר התלמידים שיכולים להיכנס למקלט במשך זמן ההתרעה ברעננה שהינו דקה וחצי, מוגבל. כך שיש כיתות שנכנסות בזמן למקלטים.  יש כיתות שנמצאות בחדרי מדרגות במהלך אזעקות, כאשר גם בחדרי המדרגות יש מקום רק לחלק מהתלמידים, ויש לא מעט תלמידים, לפי הערכה שלהורים כ-5-6 כיתות, שנשכבים מתחת לשולחן בכיתה שלהם, חלקם קרובים לקו החלונות. זו בטח לא הגנה.

אחד ההורים אמר: "כולנו מבינים מה המשמעות אם תהיה פגיעה ישירה חס וחלילה, אך גם רסיסי יירוט או נפילה באיזור עלולה לגרום לניפוץ חלונות מסיבי. מקרה דומה היה בבית ספר בקריות וגם בהוד השרון ובמזל נגמר בנס. בנוסף אנחנו עדים לאחרונה למספר פגיעות ישירות ומבינים שההגנה לא הרמטית ורק שהייה במרחבים מוגנים מצילה חיים".

מ"מ יו"ר הנהגת ההורים, מאיה סווירי, אמרה לצומת השרון: "המצב הנוכחי של מיגון ובינוי בחטיבת רימון אינו מצב חדש לצערנו, וכך גם הסיכון שהילדים מצויים בו מעת שפרצה המלחמה. החטיבה נמצאת במבנה שמאוכלס מעל לתכנון הראשוני שלו וזקוק לשיפוץ עומק מלא לפי דוחות של העירייה עצמה. שיפוץ שהיה צריך להיערך בקיץ האחרון אולם נדחה בהתאם להחלטה של הנהגת העיר. לאור זאת פתרונות המיגון בחטיבה היום חלקיים ביותר, מה שמציב כיום בעת אזעקה כיתות רבות בכיתת לימוד, מתחת לשולחנות תלמידים ומתחת לקו חלונות, מצב שאומנם מוגדר לפי פיקוד העורף "הכי מוגן שיש" אבל אינו בטוח כלל עבור ילדינו. אנחנו דורשים מעיריית רעננה שבה אנו רואים בה כאחראית לביטחון ילדינו בעת שהייתם בחטיבה לקחת אחריות ולדאוג למיגון כלל התלמידים. אנו מצפים ממנה בשעת מלחמה זו לפעול מיידית ליישום פתרונות המיגון לכלל תלמידי החטיבה, שאת חלקם ניתן אף לבצע בטווח ימים אם רק תהיה הנכונות מטעם הגורמים. אנו מבקשים שפתיחת הדלתות הנוספות במקלטים תבוצע באופן מיידי ובניית המרחב המוגן הנוסף תחל כבר עכשיו ולא בינואר".

מעיריית רעננה נמסר: "נושא החוסר במיגון מוסדות החינוך הינה בעיה כלל ארצית מוכרת. המרחבים המוגנים בבתי הספר בכל ישראל נבנו בהתאם להנחיות של פיקוד העורף, בתיקצוב של משרד חינוך. עיריית רעננה פועלת לתיקון עוול של שנים ארוכות, והינה הרשות הראשונה בישראל שכבר הוציאה השנה לפועל תוכנית אב רב-שנתית להרחבת המיגון במוסדות החינוך מתקציבה העירוני, בעלויות הצפויות להגיע לכדי עשרות מיליוני שקלים.
עוד יצוין כי עיריית רעננה הינה הרשות הראשונה בישראל, אשר מיגנה בשנה האחרונה את כלל גני הילדים העירוניים, והכל מהתקציב העירוני".

"לעניין חטיבת רימון, בהובלת העירייה, כבר בחודשים האחרונים הוגדל המרחב המוגן לתלמידי החטיבה, ובשבועות הקרובים, בכפוף לאישורי הוועדה המקומית ופיקוד העורף, ייפתחו דלתות נוספות במרחבים המוגנים הקיימים בבית הספר, וכן יוצבו מרחבי מיגון חדשים, למען שמירה על בטיחות התלמידים. העירייה פועלת בהתאם לתוכנית האב, על מנת לבצע הגדלות של מרחבי המיגון במוסדות חינוך נוספים, ותפעל על מנת להעניק את הביטחון המירבי לתלמידי העיר".

 

 

 

 

אתמול בבוקר כאמור, החליטה קבוצת הורים בבית הספר שלא לשלוח את ילדיהם ללימודים למשך שעתיים במחאה על מצב המיגון. פרופ' יניב ארליך, ממובילי מחאת ההורים, אמר: "בבית הספר שלנו, יחד עם תיכון מטרו ווסט, יש פערי מיגון החמורים ביותר בעיר. אנחנו מתריעים כבר תקופה ארוכה אבל בעירייה לא עשו דבר. הצענו לעירייה ארבעה פתרונות אפשריים: האחד, רכישה של מספר מרחבים מוגנים מוסדיים שניתן לשים גם על חשבון החניה שמשרתת את המורים. השני, הרחבה דלתות המרחבים המוגנים, כך שיותר ילדים יוכלו להיכנס בזמן ההתראה של דקה וחצי. הפתרון השלישי הוא למידה היברידית שתצמצם את מספר התלמידים הנמצאים בכל זמן נתון בבית הספר והפתרון הרביעי הוא העברת חלק מהתלמידים לבתי ספר או מבנים ממוגנים".

ארליך הסביר מדוע ההורים פועלים שלא ביחד עם הנהגת ההורים המוסדית: "החלטנו על צעד ההשבתה הסמלי כדי לשבור את מחסום הפסיביות. אנחנו מצפים מהעירייה לקבל החלטות ולתת פתרונות מיגון טובים יותר לילדינו מאשר להסתתר מתחת לשולחן. אנחנו לא נגד הנהגת ההורים, אנחנו מעריכים את הנהגת ההורים, אבל כמות גדולה של הורים הגיעה להחלטה לעשות מהלך כדי להגיע לפתרון הטוב ביותר עבור ילדינו".

בנג'י לבנטל, יו"ר הנהגת ההורים בחטיבת רימון, אמר: "הנהגת ההורים עוסקת כבר שנה בנושא המיגון ומתעקשת שיהיו פתרונות מיגון יותר טובים כי המצב לא טוב. הייתה תכנית להוסיף מיגוניות בחצר בית הספר אבל זה לא יצא לפועל בגלל שינוי בתקני האישורים של פיקוד העורף. כעת אנחנו פועלים מול העירייה על הוספת מרחבים מוגנים והרחבת פתחי המרחבים המוגנים הקיימים".

על התארגנות ההורים שכללה כאמור השבתה של שעתיים בלימודים, אמר לבנטל: "המאבקים שלנו מתכתבים אחד עם השני ולא זה נגד זה. הייתה התארגנות של הורים שאני יכול להבין אותם, אבל אנחנו בתור הנהגת ההורים המוסדית בחרנו למצות מתווה של שיח מול העירייה בשבוע הקרוב. שביתה לא תביא למיגון. בסופו של דבר, כולנו באותה סירה ורוצים את הטוב ביותר עבור ילדינו".

תגובת מחוז מרכז שבמשרד החינוך: "מוסדות החינוך, שקיימים בהם פערי מיגון, מתמגנים בהתאם להנחיות ולמדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף – "הכי מוגן שיש". העיקרון המנחה בתוכנית הוא איתור מרחבי התגוננות בהעדר ממ"ק, ממ"ד או מקלט. יובהר, נציגי פיקוד העורף סיירו בבית הספר מספר פעמים השנה, תרגלו וחידדו את הנחיות ההתגוננות לנוכח פערי המיגון הקיימים בבית הספר. לעניין תוספות מיגון ו/או שינויים במבנה, המחוז מתעדכן מול הרשות וידוע לנו כי קיימת תוכנית סדורה בנושא".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר