איך להתגבר על הפחד: פז אושרן עובד איתכם על תת המודע. צילום: יחצ
איך להתגבר על הפחד: פז אושרן עובד איתכם על תת המודע. צילום: יחצ

איך להתגבר על הפחד: פז אושרן עובד איתכם על תת המודע

הפחד נגרם כתוצאה מתחושת סכנה ומעורר אצלנו באופן טבעי תגובות פיזיולוגיות כדי שנוכל להתגונן. עם זאת, פחד עלול להופיע במקרים בהם אין סכנה ממשית ומונע מאיתנו להתנהל באופן תקין. פז אושרן מסביר איך שיטת NLP מסייעת משמעותית בהתמודדות נכונה עם הפחד

פורסם בתאריך: 19.10.20 13:48

פחד הוא תחושה טבעית. הוא מתעורר אצלנו באופן אוטומטי כמנגנון הישרדותי למצבים המאיימים על חיינו כדי לגרום לנו להגיב: להילחם או לברוח.

בזמן פחד הגוף מתמלא אדרנלין שגורם לדפיקות לב מהירות, עליה בלחץ הדם וערנות מקסימלית כדי לעזור לנו להגן על עצמנו. תפקיד נוסף של הפחד הוא להרחיק אותנו מלכתחילה ממצבים מסוכנים.

"הבעיה מתחילה כשהפחד מגביל אותנו מסיטואציות רצויות ונכונות שלא מהוות סכנה אמיתית, ומונע מאיתנו לעשות דברים שאנחנו צריכים לעשות כדי להתקדם בחיים", אומר פז אושרן, מאסטר ומורה מוסמך ל-NLP והיפנוזה. "ואז צריך לטפל במקור הפחד ובהתמודדות איתו, כדי שנוכל להמשיך לתפקד בסיטואציות שונות ולהתקדם בחיים".

האם הפחד חיובי?

"בהחלט. לאדם יש מגוון של רגשות, חלקם 'מעלים' את האנרגיות שלנו ואחרים מורידים. רגשות מעלים אנרגיה הם מוטיבציה, כעס, זעם ועוד. רגשות מפחיתי אנרגיה הם לדוגמה עצבות, אשמה, פגיעות, ויש רגשות משתקים כמו פחד.

"הסיבה לכך שפחד משתק אותנו היא כדי שלא נעשה טעות. הפחד הוא מנגנון הישרדותי. כשתת המודע מזהה סכנה הוא מפעיל פחד ואדרנלין כדי שלא נצעד לכיוונה.

"לכן פחד הוא לא רגש רע במהות שלו, וזו טעות לנסות להילחם בו ולמגר את הפחד. אם עכשיו מישהו מכוון אקדח כלפי מישהו אחר, ראוי שהוא יפחד כי יש פה סכנה, ולכן אנחנו לא רוצים למגר פחד אלא לעבוד איתו נכון".

פז אושרן. צילום: יחצ

פז אושרן. צילום עצמי

מה זה אומר לעבוד נכון עם הפחד?

"לפני שנבין מה זה 'לעבוד נכון עם הפחד' צריך להבין היכן הבעיה מתחילה, וזה כשתת המודע מזהה סכנה למרות שאין סכנה באמת. פחד קהל לדוגמה, שנובע מכך שפעם, בתקופה הפרהיסטורית, זו היתה סכנה באמת. השבט שלנו היה מספק לנו את ההגנה והביטחון שלנו, וירידה בסטטוס החברתי עלולה היתה להוקיע אותנו מהשבט שלנו.

"אם לא היינו טובים בעמידה מול קהל, זה היה פוגע בסטטוס החברתי שלנו שקובע האם נישאר בשבט, באיזו דרגה, מתי וכמה נאכל, והיתה באמת סכנת מוות הקשורה לעמידה מול קהל. אבל היום זה לא המצב והפחד נשאר. לכן, הפחד בא להגן עלינו בעצם, אבל המציאות לא תואמת למחשבה של סכנה.

"ועכשיו נחזור לשאלה איך עובדים נכון עם פחד? קודם כל, צריך לזהות מפני איזו סכנה הפחד בא להגן עלינו. הדבר השני הוא לאפיין האם זו בכלל סכנה? הדבר השלישי זה 'להתחמש' במשאבים ולבוא מוכן יותר לאותה 'סכנה'.

"חזרה לאדם שמכוון לי אקדח. אם למדתי אומנות לחימה כנראה שאפחד פחות מאשר האדם הממוצע, כי אהיה הרבה יותר מוכן מבחינת יכולות, משאבים וכישורים כדי להתמודד עם אותה סכנה ולכן, אחרי שזיהינו את הסכנה, אנחנו רוצים לדעת איך אנחנו יכולים להתמודד איתה טוב ונכון יותר.

"לפעמים ההתמודדות היא באמצעים לוגיים מודעים, כמו ללמוד איך לעמוד מול קהל, ולפעמים באמצעים לא מודעים. עבודה על תהליכים בתת המודע שבהם 'משחררים את הפחד' מטמיעים בתת המודע את החיבור למציאות, שאין באמת סכנה".

כיצד זה נעשה בתת המודע?

"החיבור הזה יכול להיעשות בצורה עצמאית באמצעות 'אפירמציות' (הצהרות) כמו 'שטיפת מוח' עצמית חיובית לתת המודע, או לפנות למטפל מוסמך שיודע לעבוד עם תת המודע  ולשחרר את הפחד כי אין בו באמת צורך.

"שיטת NLP ודמיון מודרך מצוינות לכך. הן מאפשרות טיפול מהיר ויעיל להתמודד עם הפחד תוך למידה והטעמה של תגובות חדשות יעילות, בתת המודע, ומתוך כך הפסקת ההימנעות מסיטואציות שמפחידות אותנו והתנהלות נכונה עבורנו שתקדם אותנו להצלחה".

פז אושרן מטפל בחרדות בשיטת NLP משנת 2007 על ידי שינוי תהליכי חשיבה והתנהגויות אוטומטיות. הוא מטפל בפחדים בקליניקה שלו ובשיעורי NLP בזום בתקופת הקורונה

פז אושרן, מטפל בשיטת NLP

הקליניקה ממוקמת בראשון לציון

מעבר לאתר האינטרנט

מעבר לעמוד הפייסבוק

טלפון: 054-3004305


כתבה שיווקית


 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר