מפעל המים של כפר סבא החל בימים האחרונים למהול את מי הבארות, מהם שותים תושבי כפר סבא לאורך רוב השנה, במי מקורות שחלקם מים מותפלים. זו הסיבה שתושבים החלו להתלונן ברשתות החברתיות על טעם רע של המים, כאילו הוסיפו להם כלור. תושבי כפר סבא התרגלו בחמש השנים האחרונות למעבר למי מקורות בתקופת החורף, אך יו"ר מפעל המים איציק יואל אומר כי ייתכן ותושבי כפר סבא יצטרכו להתרגל לשתות מי בארות מהולים במי מקורות לאורך כל השנה.
נסביר: בשנים האחרונות, מאז דצמבר 2013, החלה רשות המים לחייב את מפעל המים בכפר סבא לעבור מאספקת מי הבארות, הנחשבים איכותיים, למי מקורות שחלקם מותפלים במשך ארבעה חודשי החורף, בין דצמבר למרץ. בשנה שעברה טענו במפעל המים כי הדרך היחידה להימנע מהמעבר למי מקורות בחורף הוא תשלום היטל בסכום של מיליוני שקלים. אולם לפני שבוע, כך עולה מבדיקת צומת השרון, קיבלו במפעל המים הודעה על ביטול ההחלטה הזו. ובכל זאת, במפעל המים שואבים על פי מכסה עליה הם משלמים וזו נגמרה ולא גדלה. לכן החלו במפעל המים למהול את מי הבארות במי מקורות בשיעור של בין 10 ל-20 אחוז.
יואל: "החל משנת 2013 המדינה הודיעה לנו על היטל החורף. המדינה רצתה בשנים האלה, כשהיה לה עודף מים בהתפלה, להשתמש בעודפים שעולים להם הרבה מאוד כסף. לכן היא הורתה לנו להפסיק להפיק מי בארות, ואם נעשה זאת ניקנס. השנה, בגלל המחסור במים והבצורת, הם הפכו את ההחלטה וביקשו שנמשיך לשאוב. הם אמנם ביטלו את היטל החורף, אבל לא ביטלו את העלות הנוספת בגין החריגה מהמכסה. אנחנו פועלים מולם כדי להגדיל את המכסה ולקבל הקצבה נוספת, אבל הם מסרבים. תפקידה של רשות המים לתכנן את משק המים של ישראל, והם יודעים לנווט את השימושים במים מותפלים, במי הכנרת ובמי בארות. אולי חושבים שם שזה בסדר לא להגדיל את המכסה, וזה בסדר מבחינתם שנמהל את המים, כי הם יודעים שזה האיזון של התהליך. הסיכוי גבוה שזה יימשך ככה שנים. אני לא רואה פה בעיה. אם מבחינת משק המים זה מה שמאזן אז זה בסדר גמור. המים במדינה הם מים טובים. פה הם קצת יותר טעימים והשיעור הזה לא אמור להשפיע".
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
זה לא שמי המקורות "טעימים" יש להם טעם ניטרלי של מים בלי ריחות וטעמים כימים חזקים