ד”ר מריו ביינר למד רפואה באוניברסיטת תל אביב במסגרת העתודה הצבאית. לאחר מכן התמחה ברפואת נשים בבית חולים שיבא תל השומר, ובהמשך עשה התמחות על בגינקולוגיה אונקולוגית (התמחות בניתוחים וטיפולים בסרטנים גניקולוגים), באוניברסיטת טורונטו בקנדה. לאחר מכן עבד בתל השומר במחלקה הגניקולוגית אונקולוגית במשך שמונה שנים ועכשיו, מזה כחודשיים, הוא משמש מנהל היחידה הגניקולוגית אונקולוגית בבית חולים מאיר.
ביחידה עובר מריו יחד עם רפואה בכירה נוספת וצוות של אחיות. “מה שמייחד את היחידה שלנו זה שתחת קורת גג אחת ניתן מכלול של שירותים רפואיים, סיעודיים ומשלימים, החל מעת הבירור והאבחנה של המחלה, דרך כל שלבי הטיפול הכירורגי והטיפול האונקולוגי המשלים”, אומר ד”ר ביינר, “כל מה שהמטופלת צריכה היא מקבלת אצלנו. המחלקה מתמקדת בטיפולים אנדוסקופים, כלומר ניתוח המאפשר גישה ישירה דרך חתכים זעירים אל האיבר החולה, על ידי החדרת אנדוסקופ (מעין טלסקופ משוכלל המחובר למצלמת וידאו זעירה) לתוך האזור המנותח. אנחנו משתדלים לעשות את מרבית הניתוחים בטכניקה הזו, שגם מאפשרת החלמה יותר מהירה ובדרך כלל אפשר ללכת הביתה 24 שעות אחרי הניתוח. אני מקווה שכבר בשנה הקרובה נתחיל לעשות את הניתוחים האלה בעזרת רובוט חדש שיגיע לבית החולים”.
ד”ר ביינר מספר כי במחלקה מטפלים בכל הסרטניים הגניקולוגים. “סרטן שחלות, סרטן רחם, סרטן צוואר הרחם, ומחלות יותר נדירות. הסרטן הגניקולוגי הכי נפוץ בארץ ובעולם הוא סרטן רירית הרחם. יש לנו בארץ, מדי שנה, בערך 600 מקרים חדשים של סרטן זה. אחריו בשכיחות סרטן השחלות ואחר כך סרטן צוואר הרחם”.
מי נמצא בסיכון לחלות בסרטן רירית הרחם?
“סרטן רירית הרחם מאפיין נשים בגיל הבלות, בגיל 60 בממוצע. לשמחתנו, במרבית המקרים הוא מתגלה בשלב מוקדם בגלל שהוא נותן סימנים מוקדמים. הסימן האופייני זה דימום שמופיע אצל אישה בת 60, שהיא כבר למעלה מעשר שנים ללא ווסת. לכן, הן מגיעות מהר מאוד לרופא ולאבחון. בנוסף, הסימן הזה גם מופיע בשלב ראשוני של המחלה ובגלל זה מגדיל את הסיכויים לטיפול והחלמה. ההמלצה היא שכל אישה תעבור בדיקה גניקולוגית מקיפה אחת לחצי שנה עד שנה. אצל חלק מהנשים אפשר לתפוס את המחלה עוד לנו הופעת הדימום. הטיפול המקובל, אחרי הביופסיה, הוא קודם כל בדיקה לשלילת גרורות ואז מתוכנן ניתוח. במרבית המקרים הניתוח נעשה בצורה אנדוסקופית. במהלך הניתוח עושים גם דגימה של בלוטות לימפה כדי לשלול גרורות בבלוטות. בשנים האחרונות אנחנו משתמשים בטכניקה חדשה לאיתור של בלוטת לימפה, דבר שמאוד מייעל את גילוי הגרורות ומקטין את הצורך בכריתת כל הבלוטות. כל מה שאנחנו מוציאים הולך לבדיקה, ולפי הממצאים אנחנו מחליטים על המשך הטיפול, האם צריך גם כימותרפיה והקרנה. לשמחתנו, במרבית המקרים הסרטן מתגלה בשלב מוקדם ובניתוח אנחנו מסירים את כל החלקים הנגועים ואין צורך בהקרנות וכימותרפיה”.
המדור רופא מומחה הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים "מאיר"
תגובות