פרופסור בני נגריס. צילום: רמי זרנגר
פרופסור בני נגריס. צילום: רמי זרנגר

אז מה ההבדל בין צרידות של חודש לצרידות של שלושה חודשים?

פרופסור בני נגריס, מנהל מחלקת אף, אוזן, גרון במאיר, מסביר למה זה רע לצעוק ומתי הצרידות היא סימן שיש בעיה. מדור רופא מומחה (תוכן מקודם)

פורסם בתאריך: 16.5.17 15:53

פרופסור בני נגריס החל לנהל את מחלקת אף, אוזן גרון במרכז הרפואי מאיר לפני שנתיים. הוא למד רפואה באוניברסיטת תל אביב, לאחר מכן התמחה באף אוזן גרון בהדסה בירושלים. ההתמחות הבאה שלו הייתה התמחות על ואותה עשה במשך שלוש שנים בבוסטון, ב־"מסצ'וסטס ג'נרל הוספיטל".

לאחר שחזר ארצה עבד נגריס 13 שנה בבית חולים בילינסון ולפני שנתיים הוא החל לנהל את המחלקה במאיר, בה יש 15 רופאים ו־14 אחיות. "אנחנו עובדים בעצם בכל התחומים, במבוגרים וילדים ללא הפרדה", מסביר נגריס. "אנחנו עובדים בתחום האוזניים בכל הבעיות למעשה, מליקויי שמיעה, סחרחורת, רעשים באוזניים וכולל ניתוחים ושתלים. בנוסף אנחנו עושים ניתוחי אף וסינוסים וניתוחי ראש וצוואר. כמו כן אנחנו מטפלים בכל הגידולים של ראש וצוואר וגם מתעסקים בבעיות של חיך שסוע וכל מיני סינדרומים מולדים כמו בעיות בליעה, שמיעה וכל הבעיות שקשורות לספקטרום של מחלות אף, אוזן גרון לילדים ומבוגרים".

חלק מהבעיות שמטפלים בהן במחלקה הן בעיות במיתרי הקול. "מבחינת הציבור הרחב בעיות במיתרי הקול זה צרידות", מסביר פרופ' נגריס, "זה עולם רחב וזה מתחלק לשני נושאים עיקריים, הראשון למבוגרים וילדים והשני הוא בעיות זמניות, כמו דלקת של מיתרי הקול, שקורות לדוגמא כשאנחנו הולכים להופעה או אירוע ואנחנו צועקים כי המוזיקה חזקה ולמחרת אנחנו צרודים. ויש גם בעיות שנובעות מדיבור לא נכון לאורך זמן. זה קורה הרבה לילדים דתיים שלומדים בחדר, בו הווי הלימוד הוא בחברותא, אז בדרך כלל יש הרבה צעקות ומאמץ קולי להתגבר אחד על השני. גם באוכלוסייה החילונית זה קיים, לא צועקים בשיעור, צועקים בהפסקות. כמו כן, יש במיתרי הקול גם גידולים, זה אמנם שכיח פחות אצל ילדים. יש גם דברים יותר נדירים כמו חבלות בצוואר, שיתוק מיתרי קול ועוד. הבעיה הכי שכיחה אצל ילדים בבעיות במיתרי הקול, חוץ מהצטננות רגילה שחולפת, זה שימוש לא נכון לאורך זמן בדיבור וצעקות. ובעיקרון עם הגיל בא השכל וצועקים פחות, בגיל ההתבגרות גם ההורמונים משנים את מבנה המיתרים ואז הילדים שהיו צרודים לרוב לא יהיו מבוגרים צרודים.

"גם במבוגרים הבעיה הכי שכיחה נובעת מצעקות או הצטננות", הוא מסביר. "בעצם יש כלל שאומר שאחרי חודש צרידות צריך לפנות לרופא משפחה ואחרי שלושה חודשי צרידות צריך לפנות לרופא אף אוזן גרון".

הוא מספר גם על תופעות שכיחות אצל מורים וקריינים, ומדגיש כי אצלם הסיבה המרכזית לצרידות כרונית היא דיבור לא נכון. "הרבה פעמים זה באמת קורה לאנשים במקצועות מסוימים, לאנשים שהקול הוא המקצוע שלהם. כמובן שיש גם את נושא הגידולים, בעיקר באנשים שמעשנים או צורכים אלכוהול באופן קבוע. הגידולים של הגרון הם די שכיחים, שבוע שעבר שמענו על חבר הכנסת בני אלון שנפטר מגידולים של הגרון וזה עשר שנים לאחר שזה התגלה וטופל והייתה חזרה של הגידול. הטיפולים בגידולים בגרון הם לרוב בניתוחים, קרינה וכימותרפיה, כמו כל גידול אחר בהתאם לסוג ולגודל. מבחינת הטיפול וההחלמה חשוב מאוד הגילוי המוקדם של המקרים האלו. אם צרידות נמשכת מעל חודש חודשיים צריך וחשוב ללכת להיבדק אצל רופא אף אוזן גרון".

המדור רופא מומחה הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים מאיר.

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר