מימין: בר אברהם, רעות גלר, גילת טל ומאיר נדלר, נציגי צוות מידע ופיתוח ומנהלת יחידת מערכות מידע, מחשוב ואו"ש במאיר
מימין: בר אברהם, רעות גלר, גילת טל ומאיר נדלר, נציגי צוות מידע ופיתוח ומנהלת יחידת מערכות מידע, מחשוב ואו"ש במאיר

מתריעות על סיכון: מערכות חדשניות של מאיר זכו בתחרות מצטייני מחשוב

שתי מערכות ייחודיות של מרכז רפואי מאיר, אשר מתריעות על סכנה למטופלים, כמו למשל בשחרור מהמיון, זכו בתחרות יוקרתית: "הן שקופות, אף אחד לא נדרש להכניס סיסמאות"

פורסם בתאריך: 18.2.25 16:08

יחידת מערכות מידע, מחשוב ואו"ש (ארגון ושיטות) במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית, זכתה בגמר בתחרות "IT Awards – מצטייני המחשוב" לשנת 2024 של אנשים ומחשבים. בטקס ההכרזה על הפרויקטים הזוכים שנערך השבוע זכתה היחידה בשתי קטגוריות מובילות: טרנספורמציה דיגיטלית – חדשנות במערכות ליבה ואנליטיקה ופרויקטים מיוחדים.

במהלך שנת 2024 נפתחה במרכז רפואי מאיר מחלקה חדשה לרפואה דחופה מהמתקדמות והחדשניות בישראל החולשת על כ-6000 מ"ר. אחת מגולות הכותרת במיון החדש היא הטכנולוגיות ומערכות המחשוב החדשניות שבה, אשר פותחו עבור הצוות והמטופלים ומאפשרות לנהלו בצורה היעילה והטובה ביותר – שתיים מהמערכות הללו זכו בתחרות.

"מדובר בשתי מערכות מוניטורינג ייחודית למרכז רפואי מאיר המתריעות בפני הקלינאי במקרים המהווים צמתי החלטה עם פוטנציאל סיכון", מסבירה רעות גלר, מנהלת יחידת מערכות מידע, מחשוב ואו"ש במאיר. "המערכת שזכתה בקטגורית טרנספורמציה דיגיטלית הינה מערכת התרעות לפני שחרור מהמלר"ד (מיון). זו, מתריעה ומרימה דגל אדום בפני הרופא/ה על בדיקות מעבדה קריטיות שעדיין בעבודה או בדיקות מעבדה עם תוצאות חריגות. לכל מערכת כזו פיתחנו גם כלי לתחקור ובקרה המסייע לנו ללמוד ממנה – זהו כלי אדיר המסייע לרופא/ה לקבל את ההחלטה הנכונה בזמן אמת ובמצבי לחץ ולא פעם תומך בהחלטה שכבר התקבלה להשאיר מטופל במיון להשגחה נוספת. בכך הוא משפר משמעותית את איכות ובטיחות הטיפול הרפואי", היא מוסיפה.

המערכת השנייה שזכתה בקטגורית פרויקטים מיוחדים מכונה "קוד ארגמן" וקרויה על שמו של ד"ר נתן ארגמן, מומחה בהרדמה במרכז רפואי מאיר. היא נולדה מצורך ממשי שלו לזהות בזמן הקצר ביותר מטופלים הנמצאים בהתדרדרות, על מנת להעניק להם את הטיפול הטוב והמדויק בעבורם על ידי צוות טיפול נמרץ. "המערכת מבוססת על חישוב אלגוריתם שאנחנו יצרנו המבוסס על מדד NEWS, מדד בריטי בינלאומי, שיודע להצביע על התדרדרות מטופל וכולל בתוכו מספר פרמטרים. שקלול הפרמטרים נותן ציון בין 0-14, ציון הגבוה מ-7 מצביע על כך שהמטופל בהתדרדרות ובסיכון, וככל שהציון גבוה יותר החשש להתדרדרות המטופל גבוה יותר", מסבירה גלר.

"המערכת משקללת את הנתונים של כל מטופל בזמן אמת בעת שהייתו במיון ומתעדכנת כל הזמן. כשהציון של המטופל הוא מעל 7, ולא משנה באיזה שלב של הטיפול במיון – קופצת מיד התראה בארבעה מחשבים המאוישים 24/7 שאומרת כי יש לשים לב למטופל הספציפי נוכח התדרדרות או חשד לשוק ספטי. המערכת מתבססת על תחקור נתונים מקיף שערכנו שמצא כי מרבית מהמטופלים הללו מגיעים בסופו של דבר לטיפול ביחידת טיפול נמרץ, והרעיון הוא לזכות בהתערבות מוקדמת של צוות טיפול נמרץ בזכות הפעלת הקוד ולפנות את המיון למקרים להם נדרש. שלב נוסף במערכת מאפשר לאחראי המשמרת במלר"ד להכריז "קוד ארגמן" יזום בעבור חולים קריטיים באמצעות לחיצת כפתור. מדובר בקוד הנשלח באופן אוטומטי ומקפיץ התראה במוקד התפעול המאויש 24/7 במרכז הרפואי. באמצעות מערכות אוטומטיות מפעיל המוקד את כל הגורמים הרלוונטיים ביניהם רופא/ה טיפול נמרץ ואחות כללית המוקפצים לחולה על מנת להעניק לו טיפול רפואי ייעודי ולהפעיל גורמים נוספים בהתאם לצורך דוגמת דימות, חדר ניתוח וכדומה'", הוסיפה גלר.

"כל היופי במערכות הללו בהיבט הטכני שלהן הוא שהן שקופות, נמצאות לגמרי מאחורי הקלעים ונפתחות באופן אוטומטי, כך שלא משנה אם המחשב אותחל/כובה, הן אינן מפריעות לצוותים בזמן אמת. אף אחד לא נדרש להכניס סיסמאות או להזדהות כדי להפעיל אותן אבל הן מתפקדות ברגע שהן חייבות. זה משהו מאוד מורכב ברמה הטכנית וברור שאם היינו צריכים לבנות מערכת המחייבת הזדהות תדירה, פוטנציאל השימוש היה יורד. בדרך זו אנו מבטיחים 100% שימוש במערכת והיא לא מפספסת אף אחד", מדגישה גלר.

מאיר פרינטי, המנהל האדמיניסטרטיבי במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית: "אני יותר מגאה בהישגיה יוצאי הדופן של יחידת מערכות מידע, מחשוב ואו"ש. מדובר ביחידה שהינה מוקד מצוינות, פורצת גבולות ומובילה טכנולוגית. יחד עם יחידות אדמיניסטרציה נוספת דוגמת תפעול, לוגיסטיקה, הנדסה, אחזקה ומנהל, היא מספקת מעטפת תפעולית, טכנולוגיות, תומכת מעולה לפעילות הקלינית. צוותי הרפואה של המרכז הרפואי יודעים שהמערך התומך בהם יספק להם את הכלים היעילים, הבטוחים והמתקדמים ביותר כדי להעניק את שירותי הרפואה האיכותיים ביותר".

"אני תמיד אומרת לצוותים שלנו שאנחנו פה כדי לאפשר לצוותים לעבוד בצורה הכי נוחה, בטוחה ויעילה ולעזור להם לעשות רפואה טובה יותר. זו גאווה גדולה מאוד להצליח לפתח אצלנו ביחידה כלים כה משמעותיים ולסייע להציל חיי אדם", מסרה גלר בתום הטקס.

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר