"אנשים אוהבים מלוח. זה ברור, לא?"
קליית אגוזים
מי: קליית ‘"אגוזים’" קיימת כבר 25 שנה ברחוב החרושת 38 ברעננה ואותה מנהל מוטי יזדי. “אנחנו בית קלייה המתמחה בקליית פיצוחים ברמה גבוה ובאיכות מעולה”, אומר יזדי, “במקום כמובן גם שלל מוצרים נוספים כגון פירות יבשים, שמן ועוד. אני אישית אוהב את כל הפירות היבשים, ולא רק בט”ו בשבט. אני הכי אוהב תמרים וצימוקים מיובשים.”
גרעינים שחורים או לבנים: “לדעתי שחורים, אני חושב שזה יותר הולך כי זה יותר טעים ואנשים אוהבים גרעינים שחורים כי גם קל לפצח אותם. אנשים קונים גרעינים כל השנה, לפעמים גם מערבבים.
הכי קשים לפיצוח: “גרעיני אבטיח לבנים, לאנשים יותר קשה לפצח אותם, למרות שהם יותר טעימים”.
האם יש ביקוש גדול יותר לפירות יבשים אורגניים ולאיזה: “אנחנו מחזיקים גם פירות יבשים טבעיים וגם פירות יבשים אורגניים כמו למשל צימוק ירוק שנחשב לפרי אורגני. יש לנו גם צימוק אוזבקי שגם הוא נחשב לאורגני כי הוא גדל ללא חומרי ריסוס ומיובש ללא חומרים משמרים. מצד שני אנחנו מחזיקים כל השנה פירות יבשים טבעיים ויש לנו במקום אננס טבעי וגם חמוציות טבעי, מוצרים שנחשבים לבריאים יותר כי הם מיובשים בלי סוכר או חומרי מאכל”.
עם מלח או בלי: “אנשים אוהבים מלוח. זה ברור, לא? לא רק גרעינים אלא גם שאר פיצוחים שעברו קלייה והמלחה”.
מה מהפירות היבשים הכי נמכר: "אנחנו מוכרים הכל. בעיקר חמוציות ותמרים שממש הולך כל השנה וגם צימוקים, שזיפים ומשמשים. אנחנו מחזיקים במשך כל השנה את כל הפירות שנחשבים פירות יבשים של ט”ו בשבט. יש יותר דרישה בט”ו בשבט אבל אנשים קונים פירות יבשים כל השנה. אגב, בט”ו בשבט, הם ממש אוהבים לקנות תמרים ומשמשים וגם אננס מיובש ואפילו בננה מיובשת”.
תושבי רעננה אוהבים גרעינים שחורים
קליית ירושלמי
מי: “אנחנו בית קלייה שנמצא ברחוב אחוזה 85 ברעננה ואנחנו מתמחים בתחום מעל עשר שנים”, אומר רמי אתרוג, בעל המקום יחד עם ניב ירושלמי. “אנחנו שומרים על רמה גבוהה של פיצוחים וקלייה מיוחדת. במקום עובדים שישה מוכרים, ואנחנו מוכרים גם פיצוחים, גם פירות יבשים וגם פירות יבשים טבעיים. אני אישית אוהב תמרים מסוג מג’עול שהם הכי טעימים. אני אוכל פירות יבשים כל השנה ולא רק בט”ו בשבט”.
גרעינים שחורים או לבנים: “ברור שגרעינים שחורים. זה מה שהקהל אוהב מאז שאני זוכר את עצמי בענף. וזה גם מה שתושבי רעננה אוהבים”.
הכי קשים לפיצוח: “קשה לפצח את הגרעינים הלבנים אבל זה משהו שאנשים אוהבים אז זה גם נמכר”.
האם יש ביקוש גדול יותר לפירות יבשים אורגניים ולאיזה: “למרות שיש אנשים שמודעים לקטע הבריא והאורגני, יש פחות ביקוש או דרישה לפירות יבשים אורגניים. אנחנו בכל זאת מחזיקים במקום גם פירות יבשים טבעיים ללא סוכר וללא צבעי מאכל. לאנשים ברעננה יש המון מודעות לנושא של פירות טבעיים ולכן אנחנו דואגים שיהיה לנו מבחר גם מזה”.
עם מלח או בלי: “אנשים אוהבים מלוח, גרעינים אבל גם בוטנים. העיקר שיהיה קלוי כמו שצריך ומלוח”.
מה מהפירות היבשים הכי נמכר: “תמרים, כל השנה ולא רק בט”ו בשבט. אחר כך נמכרים גם משמשים, תאנים ושזיפים. אנשים משלבים פירות יבשים באוכל. בחג יש עלייה במכירות ויש גם דרישה לפירות יבשים יוצאי דופן כמו מנגו, אננס ואפילו אפרסק ותפוחים מיובשים. חוץ מזה, שיש המון סוגים של דברים חדשים בתחום הפירות יבשים, כמו למשל אבטיח וליצ’י! לדעתי הצליחו ליבש כבר את כל הפירות”
"אנחנו מייבאים פיצוחים מרוסיה ולא מסין"
פיצוחי אליאסי
מי: פיצוחי אליאסי ברחוב אחוזה 128 ברעננה, הוקם לפני כ־40 שנה ומנוהל כיום על ידי דור ההמשך של מקימיו, משה אליאסי. “אנחנו בית קלייה כשר למהדרין הנותן שרות לא רק בתחום הפיצוחים אלא גם בתחום השמנים, תבלינים וכמובן פירות יבשים, כולל אגוזים טבעיים”, אומר אליאסי, “אני מאוד אוהב פירות יבשים, בעיקר תמרים כי זה הכי בריא וגם בגלל שהרמב”ם אומר שזה בריא והסוכר שבתמרים נחשב לסוכר שבריא לגוף שלנו”.
גרעינים שחורים או לבנים: “ברור שגרעינים לבנים, בעיקר גרעיני אבטיח לבנים מלוחים”.
הכי קשים לפיצוח: “לא קשה לפצח את הגרעינים שלנו, לא השחורים ולא הלבנים, כי אנחנו עושים קלייה מיוחדת ויש לנו גרעינים מגידול מרוסיה ולא מסין. זה משנה את המרקם של הגרעינים שהוא מלא יותר, בשרני ומתפצח יותר טוב”.
האם יש ביקוש גדול יותר לפירות יבשים אורגניים ולאיזה: “יש לנו פירות יבשים אורגניים מכל הסוגים, אננס, מנגו, אפרסק וגם בננה. מי שמבין לא קונה אורגני אלא קונה פירות מיובשים טבעיים שהם גם ללא סוכר וללא חומרי מאכל. נכון שאנחנו מחזיקים במקום גם פירות יבשים אורגניים כמו למשל אננס, מנגו, אפרסק וגם בננה כי יש לזה דרישה, אבל יש גם דרישה מאוד גבוהה גם לפירות יבשים רגילים”.
עם מלח או בלי: “מלוח. אנשים אוהבים מלוח”.
מה מהפירות היבשים הכי נמכר: “תמרים. אנשים אוהבים תמרים כל השנה ובמקום השני משמשים. בט”ו בשבט יש עלייה ברכישה של פירות יבשים וגם דרישה לסוגים מיוחדים. אנשים אוהבים לגוון בט”ו בשבט, קונים גם אננס מיובש וגם אגוזים מכל הסוגים, בעיקר קלופים”.
תגובות