מתצפית שערכה עמותת אור ירוק ברעננה, עולה כי שמונה אחוז מהנהגים שנבדקו התעסקו בדברים נוספים תוך כדי נהיגה. בבדיקה נצפו 40 נהגים, מתוכם אחד אכל תוך כדי נהיגה, נהגת אחת התאפרה ונהג אחד אכל. בהרצליה נצפו 51 נהגים, מתוכם תשעה החזיקו טלפון סלולרי תוך כדי נהיגה, שניים אכלו ואחד דיבר בטלפון ללא דיבורית.
לאחרונה יצאו מתנגבי העמותה לתצפית ברחבי הארץ בכדי לבחון עד כמה דעתם של הנהגים הישראלים מוסחת בזמן הנהיגה. במהלך הפעילות נצפו כ-9,000 נהגים במעל- 140 רשויות מקומיות ברחבי הארץ.
מסקר שפרסמה לאחרונה עמותת אור ירוק ועוסק בהיסח דעת עולה כי 95% מהציבור חושב שלקרוא ולכתוב הודעות בטלפון הסלולארי במהלך נהיגה זו פעולה מסוכנת במידה רבה מאוד, דבר שלא מפריע ל-54% להודות שהם עושים זאת. מהסקר עולה עוד כי 53% מהנשאלים הודו שהם מדברים בטלפון הנייד במהלך נהיגה ללא דיבורית ו-86% הודו שהם מדברים בטלפון הנייד במהלך נהיגה עם אוזניה או בדיבורית.
תפיסת הסכנות ברורה כמעט לכל הנשאלים – 96% חושבים שזה מסוכן במידה רבה מאוד לגלוש באינטרנט וברשתות החברתיות במהלך נהיגה. 84% טוענים כי זה מסוכן במידה רבה מאוד גם לדבר בטלפון הסלולארי במהלך נהיגה. 24% מהנהגים חושבים שלדבר בטלפון במהלך נהיגה עם דיבורית או אוזניה גם היא פעולה מסוכנת במידה רבה מאוד.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "כדי לצמצם את התופעה המסוכנת של נהגים שעסוקים בהיסח דעת בזמן נהיגה, הגיע הזמן שהמדינה תילחם בנהגים שמזלזלים ומסכנים את החיים של כולנו, באמצעות הגברת הנוכחות המשטרתית בכבישים והגברת ההרתעה. כשנהג יראה ניידת משטרה בכביש הוא לא יחזיק את הנייד ביד, לא יתגלח ולא יסיט את המבט מהדרך. אם היו מספיק ניידות משטרה, אם הייתה אכיפה משמעותית ובולטת בכבישים, אם הנהג היה חושש באמת להיתפס הפעולות האלה היו נפסקות ותאונות רבות יכלו להיחסך".
תגובות